ilustrácia detí

ZÁKLADNÁ ŠKOLA 
Školská 257/22
900 42 Dunajská Lužná
tel.: 02/45980 229, 0911 290 042
e-mail: zsdunajskaluzna@zsdunajskaluzna.sk

Vyhľadať

Vlastivedná vychádzka 4.ročník

Informácie o škole

Informácie pre rodičov

Informácie pre žiakov

Vlastivedná vychádzka 4.ročník

Ako každý rok, aj v tomto školskom roku sa štvrté ročníky zúčastnili vlastivednej vychádzky do Bratislavy. Exkurzia je každoročne organizovaná v spolupráci s pani Ing. Renátou Pálešovou, ktorá je odborníčkou na tieto akcie.

Na vychádzku boli žiaci rozdelení na dve skupiny – podľa tried. Obom skupinám počasie vyšlo, slniečko svietilo, a tak mohli prejsť všetky zaujímavé miesta Bratislavy. Prvou zastávkou bol Bratislavský hrad, kde sa dozvedeli veľa zaujímavostí o kniežati Svätoplukovi, studniarovi Jankovi, korunnej veži a v neposlednom rade o Márii Terézii. Druhá zastávka smerovala k Dómu Svätého Martina, kde žiakom pani Pálešová porozprávala povesť o Sv. Martinovi a jeho ušľachtilých činoch. Taktiež spomenula, že pod Dómom je cintorín a vysvetlila žiakom, ako je to možné. Potom naše kroky viedli do Katovej uličky, ktorá bola taktiež opísaná žiakom pomocou povesti a udalostí, ktoré sú známe s historických písomností. Postupovali sme cez Michalskú bránu opäť spolu s povesťou o priateľkách Agáte a Uršuli. No však najväčším zážitkom pre deti bola návšteva McDonaldu, kde si žiaci mohli kúpiť občerstvenie.

Myslíme si, že žiaci si z vychádzky veľa zapamätali a bol to pre nich veľký zážitok. Čaká nás ešte jarná vychádzka s inými zaujímavými miestami Bratislavy a už teraz sa na ňu všetci tešíme.           

Mgr. Martina Kubišová