Základná škola Dunajská Lužná

ilustrácia detí

ZÁKLADNÁ ŠKOLA
Školská 257/22
900 42 Dunajská Lužná
tel.: 02/45980 229, 0911 444 355
e-mail: zsdunajskaluzna@zsdunajskaluzna.sk

Vyhľadať

Prednáška v CPLDZ a návšteva Galérie optických klamov a ilúzií 3DLAND

Informácie o škole

Informácie pre rodičov

Informácie pre žiakov

Prednáška v CPLDZ a návšteva Galérie optických klamov a ilúzií 3DLAND

Dňa 21. 2. 2024 sa žiaci 9. A a 9. B triedy spolu so svojimi triednymi učiteľkami Mgr. Barešovou a Mgr. Petrášovou  a pánom asistentom Bc. Marekom Kollárom zúčastnili na prednáške v Centre pre liečbu drogových závislostí (CPLDZ) v Bratislave a navštívili tiež Galériu optických klamov a ilúzií na Námestí SNP v Bratislave.

CPLDZ je najväčšou, centrálnou, špecializovanou zdravotníckou inštitúciou u nás, ktorá je určená na prevenciu, diagnostiku, liečbu a následnú starostlivosť poskytovanú občanom v súvislosti s problémami vznikajúcimi pri užívaní psychoaktívnych látok. Pri príchode na prednášku sme stretli skupinku ľudí, o ktorej nám pani prednášajúca povedala, že sú to ich klienti a práve šli na fajčiarsku prestávku. Dozvedeli sme sa mnoho zaujímavých vecí od mäkkých drog až po tvrdé drogy. Žiaci vedeli pohotovo reagovať na akékoľvek otázky. Na konci prednášky vyplnili anonymný dotazník.

Potom sme sa autobusom presunuli do Galérie optických klamov a ilúzií 3DLAND, kde sa deťom veľmi páčilo. Konečne sa mohli vyšantiť a ohadzovať sa plyšovými hračkami, nasadiť si boxerské rukavice a bojovať proti učiteľovi J  Z každej miestnosti (džungľa, Antarktída, stretnutie s medveďom a pod.) si žiaci spravili parádne fotky. Do školy sme sa vrátili plní zážitkov.

Mgr. Romana Barešová