Základná škola Dunajská Lužná

ilustrácia detí

ZÁKLADNÁ ŠKOLA
Školská 257/22
900 42 Dunajská Lužná
tel.: 02/45980 229, 0911 444 355
e-mail: zsdunajskaluzna@zsdunajskaluzna.sk

Vyhľadať

Slávnostný zápis do 1. ročníka

Informácie o škole

Informácie pre rodičov

Informácie pre žiakov

Slávnostný zápis do 1. ročníka

V sobotu 25. mája 2024 sme brány krásne vyzdobeného F – bloku našej základnej školy otvorili pre všetkých našich budúcich prváčikov a ich rodičov. Tento deň bol starostlivo naplánovaný, aby deťom priniesol nielen nové zážitky, ale aj pocit bezpečia a radosti z očakávanej zmeny.

Hlavnou aktivitou bolo spoločné kreslenie na dlhý pás papiera. Deti sa s nadšením pustili do kreslenia. Výsledkom tohto kreatívneho procesu je farebný a veselý obraz plný detskej fantázie. Počas kreslenia sa deťom venovali pani učiteľky, ktoré s nimi nadviazali krátky rozhovor, aby ich bližšie spoznali a navodili príjemnú a priateľskú atmosféru.

Zatiaľ čo deti kreslili, ich rodičia si prevzali Rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy.

Na záver deti zapózovali pred vyzdobenou tabuľou a pred pamätným fotorámikom, ktorý bol vytvorený pre túto výnimočnú udalosť.  Fotografie budú nielen krásnou spomienkou na ich návštevu v škole, ale aj symbolom ich prvého kroku do nového sveta vzdelávania.

Tento deň určite pomohol deťom pripraviť sa na nástup do školy, ale aj posilnil dôveru rodičov, že ich deti sú v dobrých rukách!

Návšteva predškolákov a rodičov v našej základnej škole bola úspešným a radostným dňom, ktorý priniesol mnoho krásnych okamihov a vytvoril pevné základy pre budúce priateľstvá a spoluprácu!

                                                                       Mgr. Mariana Jurašiová