Základná škola Dunajská Lužná

ilustrácia detí

ZÁKLADNÁ ŠKOLA
Školská 257/22
900 42 Dunajská Lužná
tel.: 02/45980 229, 0911 444 355
e-mail: zsdunajskaluzna@zsdunajskaluzna.sk

Vyhľadať

Sadenie jahôd v školskom klube detí

Informácie o škole

Informácie pre rodičov

Informácie pre žiakov

Sadenie jahôd v školskom klube detí

Ešte pred sviatkami jari – Veľkou nocou sme sa spolu s deťmi mohli tešiť veľmi milému daru od spoločnosti Dobrý ježko. Zabezpečili nám všetko, čo je potrebné na sadenie jahôd, a to sadenice, hrantíky, substrát a hnojivo.

Pred samotným sadením sme si s deťmi v jednotlivých oddeleniach ŠKD pozreli inštruktážne video, pretože sme túto úlohu vzali skutočne vážne. Potom sme si už len vyhrnuli rukávy a pustili sa do práce. Bolo veľmi milé sledovať, ako sa deti s neobyčajným záujmom a mimoriadnym nadšením venovali tejto činnosti. Pred našimi očami sa zmenili na malých záhradníkov, ktorí si navzájom pomáhali a radili, aby práve spod ich rúk vyrástli tie najsladšie jahody. Samozrejme, že týmto sa ich pestovateľská práca nekončí. A deti to dobre vedia! O jahody sa naďalej príkladne starajú, zalievajú ich, ba dokonca sa im prihovárajú.

Aj vďaka tomu, že si deti museli prejsť celým procesom, pochopili, že ani taká „obyčajná jahoda“ nie je samozrejmosťou. Pevne veríme, že láska a starostlivosť sa im vráti späť v podobe červených a sladkých jahôd.

Mária Červenáková – vychovávateľka ŠKD