Základná škola Dunajská Lužná

ilustrácia detí

ZÁKLADNÁ ŠKOLA
Školská 257/22
900 42 Dunajská Lužná
tel.: 02/45980 229, 0911 444 355
e-mail: zsdunajskaluzna@zsdunajskaluzna.sk

Vyhľadať

Apríl zdravých i sladkých aktivít v ŠKD

Informácie o škole

Informácie pre rodičov

Informácie pre žiakov

Apríl zdravých i sladkých aktivít v ŠKD

Známe príslovie „Čo sa za mladi naučíš, v starobe ako keby si našiel“ môžeme bez zveličovania aplikovať aj na zdravie: „Aké základy zdravia a spôsob života si v mladosti vytvoríš, taký zdravý život môžeš očakávať v starobe.“  Ján Tupý

V ŠKD z výchovno-vzdelávacieho hľadiska zdravý životný štýl je súčasťou esteticko-výchovnej oblasti výchovy v ŠKD. Preto sme sa my vychovávateľky rozhodli zapojiť a motivovať deti do činnosti zdravé nátierky i sladké maškrtky.  Myšlienka sa niesla v duchu všetko s mierou. Našou snahou bolo poukázať aj na to, že maškrtky môžu byť i zdravé. Niektoré oddelenia piekli zákusky, torty, ovocné chlebíčky, iné sa zameriavali na nátierky (tuniaková, avokádová, vajíčková, cesnaková, kuracia). Cieľom bolo pochopiť, že zdravý životný štýl je dôležitou súčasťou systému vlastných životných hodnôt. Osvedčená výchovná skúsenosť vychovávateliek splnila svoj cieľ, nakoľko sa stretla s obrovským úspechom a pozitívnym ohlasom zo strany detí.

Našou pedagogickou a výchovnou praxou sme chceli dokázať, že výchova k zdravému životnému štýlu v ŠKD môže byť i veľkým zážitkovým učením pre deti.

Ďakujeme rodičom a mamičke Janke, žiačky Bianky Paldanovej zo 4. D triedy, za úžasnú kuraciu nátierku, ktorá u detí vyhrala!

Pani vychovávateľky z ŠKD