Základná škola Dunajská Lužná

ilustrácia detí

ZÁKLADNÁ ŠKOLA
Školská 257/22
900 42 Dunajská Lužná
tel.: 02/45980 229, 0911 444 355
e-mail: zsdunajskaluzna@zsdunajskaluzna.sk

Vyhľadať

Školský výlet na Planinke

Informácie o škole

Informácie pre rodičov

Informácie pre žiakov

Školský výlet na Planinke

Vo štvrtok 11. mája sme sa štyri triedy – 6. B, 6. C, 6. D, 7. A vybrali na spoločný výlet. Zaplnili sme dva autobusy. Po ceste sme mali niekoľko zastávok. Najzaujímavejšia bola prvá, lebo do nášho autobusu v Piešťanoch nasadol gruzínsky dobrovoľník Guga. 😊 Následne sme išli cez Vrbové na Mohylu generála M. R. Štefánika. Po zaujímavej prednáške sme obdivovali krásnu stavbu, kde sú Štefánik a dvaja talianski letci pochovaní. Ďalšou zastávkou bolo Štefánikovo múzeum v jeho rodisku v Košariskách.

   Všetci sme sa potešili, keď sme už konečne došli do Planinky pri Dechticiach. Po dobrom obede sme sa udomácnili v izbách. Oddýchnutí sme nastúpili v tímoch do športovej olympiády. Každý tím mal svoje meno. My sme boli „Fialovo fialoví“. Skákali sme vo vreci, behali v rôznych polohách, hádzali tanierom, no hlavne sme sa nasmiali napríklad aj pri nečakaných pádoch. 😊 Po večeri sme hrali schovávačky, bolo to parádne!

   Druhý deň sa začal hudobným budíčkom z rádia. Počas rozcvičky nám hrala hudba. Program dňa bol nabitý. Dopoludnia sme sa prechádzkou cez les dostali na pútnické miesto, kde sa nachádza zrúcanina kláštora Katarínka. Hneď vedľa je lesná železnička. Hrozilo, že nás chytí dážď, ale mali sme šťastie. Pršalo až poobede, takže naše tímové súťaže pokračovali vo vnútri. Schovávali sme loptičky, hádali, kreslili… Stále bola zábava. Ešte pred večerou sme si vypočuli Gugovu prednášku o Gruzínsku. Hovoril v angličtine, to nás bavilo. Naučil nás aj niekoľko gruzínskych slov. Napríklad „ahoj“ sa povie „gamarjoba“. 😊

    Aj tretí deň bola rozcvička. Po chutných raňajkách sme pokračovali v tímovej súťaži vo vedomostnom kvíze s Gugom. Poobede nám učitelia pripravili súťaž. Spočívala v tom, že v areáli a v lese boli poschovávané pečiatky. Pomocou aplikácie v telefóne sme ich hľadali. Ja som našiel 4 pečiatky! Náš tím vyhral.  Mali sme obrovskú radosť. 😊 Po večeri bolo vyhodnotenie víťazov súťaží a do desiatej večer sme mali vonku tanečnú zábavu.

   Posledný deň pršalo, Planinke asi bolo ľúto, že odchádzame. Na druhý deň ráno sme sa naraňajkovali, pobalili a nastúpili do autobusu. V Trnave sme sa rozlúčili s Gugom, to bolo zasa ľúto nám. Prežili sme všetci spolu krásny výlet, a tak dúfam, že pôjdeme aj na budúci rok. A možno pôjde s nami aj Guga. 😊

                                                                Matúš Semančo, 6. B

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420