Základná škola Dunajská Lužná

ilustrácia detí

ZÁKLADNÁ ŠKOLA
Školská 257/22
900 42 Dunajská Lužná
tel.: 02/45980 229, 0911 444 355
e-mail: zsdunajskaluzna@zsdunajskaluzna.sk

Vyhľadať

Divadelné predstavenie „Chronoškriatkovia“

Informácie o škole

Informácie pre rodičov

Informácie pre žiakov

Divadelné predstavenie „Chronoškriatkovia“

Vo štvrtok 14. 12. 2023 sa žiaci 1. ročníka zúčastnili  na divadelnom predstavení v Radošinskom naivnom divadle v Bratislave. Predstavenie Chronoškriatkovia je krásne spracované, náučné a zábavné. Ide o dobrodružný príbeh o výprave za Zubom času prerozprávaný formou puppet cinema.

Kto sú Chronoškriatkovia? Výsledok ich práce pozorujeme denne, ich samotných sme však nikdy nevideli. Sú to služobníci Zuba času. Kazia počítače, odfarbujú oblečenie, zošúchavajú značenie na cestách, skrátka, všetko na tomto svete vďaka nim starne. Chronoškriatkov v škole učia, že ľudstvu robia veľkú službu. Žiak Zašmodrch sa na exkurzii vo svete ľudí vyšplhá po mladej slečne a nadšene jej čokoládou špiní šaty. A ona? Rozplače sa. Svet malého škriatka je v okamihu hore nohami. Zub času neexistuje, a ak áno, treba ho zničiť! Do

Divadelné predstavenie, ako aj celý výlet do Bratislavy sa deťom veľmi páčil. Boli očarené divadelnou sálou. Niektoré deti boli v divadle prvýkrát a už teraz sa tešia na ďalšie divadelné predstavenia.

Ing. Monika Polláková