Základná škola Dunajská Lužná

ilustrácia detí

ZÁKLADNÁ ŠKOLA
Školská 257/22
900 42 Dunajská Lužná
tel.: 02/45980 229, 0911 444 355
e-mail: zsdunajskaluzna@zsdunajskaluzna.sk

Vyhľadať

Holubári v našom školskom klube

Informácie o škole

Informácie pre rodičov

Informácie pre žiakov

Holubári v našom školskom klube

Dňa 24. 6. 2022 nás na našom školskom dvore navštívil pán Cingel, pán Géhry a pán Krajčík s manželkou  zo Základnej organizácie Slovenského zväzu chovateľov poštových holubov spolu so svojimi operencami.

Deťom predstavili svoje poštové holuby, ktoré však v dnešnej dobe internetu chodia najmä na preteky. Na takéto preteky poctivo trénujú a zdokonaľujú tak svoju rýchlosť a vytrvalosť. Deti boli veľmi prekvapené, keď sa dozvedeli, že takýto pretek môže mať dĺžku až 1200 kilometrov.

Deťom sa holuby zapáčili a chceli sa o nich dozvedieť viac, preto sa pýtali rôzne zaujímavé otázky, napr. koľko môže stáť taký poštový holub. Na toto sme sa však nedozvedeli úplne definitívnu odpoveď, keďže, ako to je so všetkým, čo sa dá kúpiť, od každej značky, alebo v tomto prípade od chovateľa, dostaneme vždy inú cenu. Prezradili nám však, že holuby vieme kúpiť aj za veľké sumy až do 10 000 eur!

Ako posledný fakt nám páni holubári prezradili, že u nás v Dunajskej Lužnej vyhral holub celosvetovú cenu za najkrajšieho holuba na svete.

Na záver mali deti príležitosť dospelé holuby po jednom vypustiť, aby si samy prileteli do svojich domovov a pomazliť sa taktiež s holubími ratolesťami.

Pánom holubárom ďakujeme za príjemne strávené popoludnie.

Vychovávateľka: Viktória Hurtonyová