Základná škola Dunajská Lužná

ilustrácia detí

ZÁKLADNÁ ŠKOLA
Školská 257/22
900 42 Dunajská Lužná
tel.: 02/45980 229, 0911 444 355
e-mail: zsdunajskaluzna@zsdunajskaluzna.sk

Vyhľadať

Holá, holá … karneval volá!

Informácie o škole

Informácie pre rodičov

Informácie pre žiakov

Holá, holá … karneval volá!

         Február je mesiac, ktorý má svoju tradíciu. Je to čas plesov, zábav a karnevalov. Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy a hodovania, a tak tomu bolo aj v našom Školskom klube detí.

            Posledný deň pred jarnými prázdninami sa naše oddelenia ŠKD premenili na čarovnú rozprávku. Krásna tematická výzdoba v našich triedach už avizovala, že tohtoročný karneval roztočíme v plnej paráde. Deti už niekoľko dní pred karnevalom úporne premýšľali, do akej masky sa tento rok oblečú, aby prekvapili svojich spolužiakov. Hneď po obede sa začal v oddeleniach ŠKD ten pravý karnevalový ošiaľ, ktorý bol spojený s obliekaním, maľovaním na tvár a drobnými úpravami karnevalových masiek. A bolo sa na čo pozerať! Karnevalovým maskám nechýbala kreativita, originalita a pestrosť farieb. Žiaci mali na jedno popoludnie možnosť premeniť sa na svojho obľúbeného hrdinu, na rôzne rozprávkové bytosti, stať sa na malú chvíľu policajtom alebo vojakom. Nechýbali ani zábavné súťaže, promenáda v maskách, tanečné kreácie a tiež chutné občerstvenie.

            Niektorí žiaci nám prezradili, že výroba ich masiek vôbec nebola jednoduchá, ba dokonca trvala až niekoľko dní. Aj preto by sme sa chceli touto cestou poďakovať rodičom i starým rodičom za ich spoluprácu. Vďaka patrí aj pani vychovávateľkám ŠKD za prípravu a zrealizovanie tohto čarovného popoludnia.

Tešíme sa opäť o rok!

Mária Červenáková